10 DECEMBER: MUZIEK BIJ DE BUREN MET ETAN HUIJS

Tijdens Muziek bij de Buren speelt Etan Huijs in STEKKER!

We doen dit jaar weer mee aan Muziek bij de Buren. Tijdens dit super leuke huiskamerfestival kan je en dag lang allerlei muzikale talenten bekijken in bijzondere en informele settings. De meeste sets worden gespeeld in woonkamers, bij mensen thuis. Gelukkig heeft STEKKER genoeg “huiskamergevoel” om mee te mogen doen. Want wat een eer is het dat er een top-artiest bij je komt spelen!

Wij zijn dit jaar gekoppeld aan Etan Huijs. Een muzikant die zijn hart inzet om muziek te maken én te spelen. Zijn genre bevindt zich op het kruispunt waar melancholische folk en melodieuze pop elkaar ontmoeten.

Kilometers maken, daar gaat het Etan vooral om. Het podium is zijn tweede thuis. Daar bereikt hij keer op keer zijn doel: het publiek verrassen met zorgvuldig gemetselde liedjes vol diepgang en hoop. In de tussentijd bracht hij tastbare producten uit in 2008 (cd ‘Telescopes’), 2013 (EP ‘Pool of hearts’) en recent in 2016 het breed en luid bejubelde album ‘The battle of everything’, waarop Etan onder anderen samenwerkte met singer-songwriter/producer Maarten van Praag (ex-City to City) en celliste Michelle Courtens.

Mijlpalen in overvloed voor Etan, waaronder spelen in het voorprogramma van David Knopfler (ex-Dire Straits) en optredens op festival The Brave en in poptempel Paradiso. Ondanks deze gevestigde speelplekken, voelt hij zich nergens te groot voor. Want nogmaals, Etan wil spelen. Met een gitaar op zijn rug en een open hart bespeelt hij ieder podium waar muziekliefhebbers samenkomen.

Etan speelt van 14:00 – 14:30 / 15:30 – 16:00 / 17:00 – 17:30

Luister hier naar een voorproefje: